Artistit

Hallituksen uuden koronalinjauksen sekä Lapin avin määräysten mukaisesti joudumme valitettavasti siirtämään Kaamosjazz -juhlavuoden tapahtuman vuodella eteenpäin, uudet päivämäärät ovat 19-22.1.2023.

Pyrimme siirtämään vuodelle 2022 suunnitellun ohjelmiston kokonaisuudessaan seuraavalle vuodelle. Kaikille ennakkolipun ostaneille rahat palautetaan automaattisesti.


Alustavat artistit

DALLAPÉ

Kaamosjazzien 40. Juhlavuosi starttaan jazzin alkujuurilta, kun jo viime vuonna jazzkansan päät sekoittanut, legendaarinen Dallape, soittaa jälleen festivaalien avajaisillassa Santa’s Hotel Tunturin tanssiravintola Siulassa.

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on Suomen merkittävin ja Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri. Dallapé on tehnyt lukemattomasta määrästä suomalaisten lauluntekijöiden kappaleita ikivihreitä ja tuonut kansainväliset omien aikojensa huippuhitit kotimaisen yleisön kuultaviksi. Vuonna 2010 orkesterin johtoon ja laulusolistiksi astui monipuolinen muusikko Juha Hostikka, joka on palauttanut Dallapé-orkesterin sen 1930-luvun loistoon. Huolella tehdyt viihdeorkesterisovitukset ja svengaava soitto kuuluvat edelleen Dallapén tavaramerkkeihin. Dallapén laatua ylläpitää nykykokoonpanossa 11 musiikin huippuammattilaista.

Ravintola Siula / Santa’s Hotel Tunturi
To 20.1.2022 klo 20

Lenni-kalle taipale, OSMO IKONEN & törkypojat

Maamme halutuin säestäjä ja useiden eri huippuorkestereiden bändiliideri Lenni- Kalle Taipale nousi 1990-luvun puolivälissä huikealla vauhdilla maamme musiikkielämän valokiilaan nuorena jazzpianistitähtenä. Taipaleen oma trio kohosi 1990-luvun lopulla valtavaan suosioon ja trion debyyttilevy Nothing to Hide ylsi kultalevymenestykseen ensimmäisenä jazzalbumina Suomessa. Oman trionsa lisäksi Lenni-Kalle Taipale on soittanut jazzia muun muassa Espoo Big Bandin komppiryhmässä, Hemma Beastissä, Sami Pitkämön orkesterissa sekä usean eri tv- ohjelman taustabändissä.

Luvassa lienee soiton ohessa lennokasta huulenheittoa, kun nämä ovelat soittoniekat kohtaavat samalla lavalla. Tämä kokoonpano on räätälöity yksinomaan Kaamosjazzien lauantai-illan huipennusta varten.

Lenni-Kalle Taipale – piano ja koskettimet
Ossi Maristo – kitara
Joonas Kaikko – rummut
Osmo Ikonen – basso
Kasperi Kallio – koskettimet

Ravintola Siula / Santa’s Hotel Tunturi
Pe 21.1.2022 klo 22:30

MAJA MANNILA TRIo

Kaamosjazz kurkottaa myös jazzin tulevaisuuteen ja avaa perjantai-illan superlahjakkaan nuoren laulaja-, pianisti- ja säveltäjävirtuoosi Maja Mannilan ja taidokkaan trionsa siivin.

Majan englanninkieliset kappaleet ovat tyyliltään sekoitus r’n’b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa.

Majan poikkeuksellinen lahjakkuus on noteerattu maailmalla tunnettujen muusikkojen kuten Richard Spavenin, Anthony Strongin ja Frank McCombin toimesta, jotka ovat pyytäneet Majaa esiintymään kanssaan. Majan isoimpia esikuvia ovat mm. Salem Al Fakir, Earth, Wind & Fire, Pat Metheny, Ella Fitzgerald, Take 6 ja Beyonce.

Maja Mannila – laulu & koskettimet
Severi Sorjonen – rummut
Johannes Granroth – basso

Saariselkä Ski & Sport Resort ravintola Lieggâ Láávu
La 22.1.2022 klo 17:30

felix zenger & lauri wuolio

Planeetamme parhaaksi beatboxaajaksi ylistetty Felix Zenger on harvinainen monilahjakkuus, jonka leuat pudottaviin esityksiin jää koukkuun.
Kaamosjazzeilla kuullaan beatbox-taituruutta sen perinteisessä muodossaan, mutta myös efektien ja looppailun kautta mitä ällistyttävimmiksi äänimaailmoiksi taiottuna.

Felixin kanssa maagista äänimaisemaa luo Lauri Wuolio, jonka soitto rakentuu Sveitsissä 20 vuotta sitten kehitetyn soittimen, kupolan, ympärille. Ufolta näyttävän lyömäsoittimen ääni muistuttaa etäisesti harppua, kelloja ja viritettyjä rumpuja. Trinidadin steelpanien sukulaissoitin tunnetaan englanniksi myös nimellä handpan tai lempinimellä ”hang drum”.

Felix Zenger – beatboxaus
Lauri Wuolio – kupola

Ravintola Kaunis
La 22.1.2022 klo 20:00

DALINDÈO

Dalindèo on säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti, joka tunnetaan suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteistä ammentavana, mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä.

Yhtyeen viides albumi “Dark Money” ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja haluaa herätellä keskustelua yhteiskunnallisista epäkohdista. Musiikillisena suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio-jazz, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz. Henkisesti uusi albumi on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.

Valtteri Laurell Pöyhönen – sävellykset, kitara, syntetisaattori
Pope Puolitaival – tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää – trumpetti, koskettimet
Pekka Lehti – basso
Jaska Lukkarinen – rummut Rasmus Pailos – perkussiot

Ravintola Siula / Santa’s Hotel Tunturi
La 22.1.2022 klo 00:30

dj lord fatty

Dj Lord Fatty on pitkän uran tehnyt rakastettu tiskijukka. Hän kutsuu tyyliään nimellä Rhythm’n’Soul’Swingin’Blues’n’Roll, joka on kaikkea vanhasta jazzista ja bluesista alkuperäisen r’n’b:n ja rock’n’rollin kautta reggae-tyyleihin sekä lattarisaundeihin. Lord Fatty soittaa sekä kotimaista, että ulkomaista musiikkia pääasiassa vanhoilta kunnon vinyylilevyiltä. Laatutakuu!

Ravintola Siula / Santa’s Hotel Tunturi
To 20.1.2022, pe 21.1.2022 & la 22.1.2022 (ennen ja jälkeen illan konserttien)

stinako

Maailman pimeimmän jazzfestivaalin indie-slotin täyttää tänä vuonna STINAKO, eli Stina Koistisen (Color Dolor, Swan/Koistinen) suomenkielinen sooloprojekti.

Stinakon musiikki kulkee modernin folkin ja runouden tummempaa laitaa ja sen lauluvetoinen, pelkistetty ilmaisu tuo esiin teemoja toiseudesta ja luonnon ja elämän ihmeellisyydestä pianon säestämänä. Stina Koistinen on opiskellut improvisaatiomusiikkia Göteborgin yliopistossa sekä tehnyt opintoja Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. Koistisen yhtye Color Dolor palkittiin vuonna 2019 arvostetulla Teosto-palkinnolla.

Tämä konsertti on täynnä mystiikkaa ja rehellistä tunnetta.

Stina Koistinen – laulu ja piano
Tapio Viitasaari – syntetisaattorit ja laulu

Mettäbaari Checkpoint (Huskybar)
Su 23.1.2022 klo 16:00

Linda Fredriksson Juniper

Linda Fredriksson (s. 1985) on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja muusikoista sekä kansainvälisesti tunnustetuksi suomalaisen jazzin kärkinimeksi. Fredriksson soittaa useissa eturivin yhtyeissä kuten Superposition, Ricky-Tick Big Band ja Mopo. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia mm. teatteriin ja elokuviin sekä esiintynyt artistien kuten Timo Lassy, Raoul Björkenheim, Ultra Bra, Pyhimys, Jimi Tenor ja European Jazz Orchestra kanssa.

Fredriksson on opiskellut Pop & Jazz Konservatoriossa, Conservatorium van Amsterdamissa ja valmistunut viimeisimpänä Sibelius-Akatemiasta 2014. Hänen instrumenttejaan ovat saksofonien lisäksi huilu ja bassoklarinetti. Fredrikssonin saamiin tunnustuksiin kuuluvat mm. Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto, arvostetun DownBeat-lehden Rising Star Baritone Saxophone -listaukset 2016–19 ja Pori Jazzin Ted Curson -palkinto 2019.

Ravintola Lieggâ Láávu
Pe 21.1.2022 klo 17:30

verneri pohjola & mika kallio

Trumpetisti Verneri Pohjolan ja lyömäsoittaja Mika Kallion alunperin luontoelokuvan ympärille rakentuva Animal Image –konsertti kuvaa ihmisen ja eläimen ikiaikaista suhdetta. Se kutsuu pohtimaan ihmisen suhdetta omaan eläimeyteensä ilman kielen luomia rajoitteita.
Improvisoidut sävellykset rakentavat sanattoman kielen eläimen ja ihmisen välille ja yhdistävät ne lumoavaksi kokonaistaideteokseksi. Se on kuin emotionaalinen kieli ihmisen ja eläimen välillä – dialogia ilman puhetta, vapautta puhutun kielen säännöistä ja rakenteista. Se pakottaa kuuntelemaan ja tuntemaan, ja olemaan hetkessä läsnä.

Ravintola Kaunis
Pe 21.1.2022 klo 20:00

Jesse markin

Indiekomeetta Jesse Markinin odotettu toinen albumi NOIR ilmestyi kesäkuussa 2021. Siinä missä debyyttialbumi FOLK oli teemaltaan yhteiskuntaa tutkiva, on NOIR tutkimusmatka Markinin sisimpään.Albumin on tuottanut Totte Rautiainen ja sen julkaisivat yhteistyössä VILD Recordings ja saksalainen Popup-Records.The Megaphone State -yhtyeestä soolouralle ampaisseen viljakkalalaisen Markinin ura lähti kovaan nousukiitoon 2019 julkaistun FOLK-albumin myötä. Markin keräsi hyllyynsä niin kaksi Emma-pystiä, Teosto-palkinnon kuin myös Vuoden merkittävin artisti -palkinnon (Femma-Femma) Femma Gaalassa sekä Vuoden albumi -palkinnon Indie Awardseissa. Myös kansainvälinen media on noteerannut liberialaissyntyisen suomalaisen menestyksen. Markinista ovat kirjoittaneet mm. American Songwriter, Fault Magazine, Afropunk, Complex, Clash Magazine sekä CQ Japan. Liverintamalla menestyssalbumi on vienyt Markinin kotimaisten festivaalien lisäksi myös Euroopan lavoille Eurosonic-, Iceland Airwaves- ja Ja Ja Ja London -tapahtumiin.

Ravintola Siula / Santa’s Hotel Tunturi
La 22.1.2022 klo 22:30


Tapahtumassa mukana


Vastuullinen tapahtumanjärjestäjä:
Star Arctic Oy ja Saariselkä Ski & Sport Resort Oy

%d bloggaajaa tykkää tästä: