Artistit

Kaamojazz 40v -juhlavuoden 2020 artistikattaus julkaistaan pian tällä sivulla.


Artistit 2019

SAMULI EDELMANN & JUKKA PERKO

DALLAPÉ

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on Suomen merkittävin ja Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri. Dallapé on tehnyt lukemattomasta määrästä suomalaisten lauluntekijöiden kappaleita ikivihreitä ja tuonut kansainväliset omien aikojensa huippuhitit kotimaisen yleisön kuultaviksi. Vuonna 2010 orkesterin johtoon ja laulusolistiksi astui monipuolinen muusikko Juha Hostikka, joka on palauttanut Dallapé-orkesterin sen 1930-luvun loistoon. Huolella tehdyt viihdeorkesterisovitukset ja svengaava soitto kuuluvat edelleen Dallapén tavaramerkkeihin. Dallapén laatua ylläpitää nykykokoonpanossa 11 musiikin huippuammattilaista.
www.dallape.fi
https://www.facebook.com/dallapeorkesteri

ELIFANTREE

Elifantree on ilmeikäs ja vaikuttava elektroakustinen trio, joka tarjoaa kokeellisen musiikillisen matkan popin ja improvisoidun musiikin rajamailta. Tämä epätavallinen, kolmihenkinen yhtye koostuu yksinkertaisetettuna tenorisaksofonista, laulusta ja rummuista. Jazzin keinoin elektroakustista musiikkia luova Elifantren musiikkia on verrattu Pablo Picasson, Charles Chaplinin ja David Lyncin töihin, runsaudensarveen, mystiseen satumetsään ja ties mihin – mutta ennen kaikkea kyse on kolmen taiteilijan näkemyksestä siitä mitä musiikki voi olla.
www.elifantree.com
www.instagram.com/elifantree
www.facebook.com/Elifantree/

SOLE AZUL

Sole Azul repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Lappilaisen
haitari-taiteilija Harri Kuusijärven liidaama yhtye esittää jazzmusiikista tutuin
tyylikeinoin omia tangovaikutteisia sävellyksiään sekä sovituksia olemassaolevista
tangoista.
”Kuusijärven, kontrabasisti Eero Tikkasen ja saksofonisti Pauli Lyytisen ilmaisulla ei
tuntunut olevan mitään rajoja. Trion musiikki oli intohimoista ja tunteellista kuin
tango, mutta banaalia se ei ollut: se osasi myös nauraa itselleen.” Helsingin
Sanomat/NYT 2019

DJ BUNUEL

DJ-kulttuurin uranuurtajana DJ Bunuel on tutustuttanut suomalaisia uusiin musiikkityyleihin baareissa, ravintoloissa ja radioaalloilla 70- luvulta saakka. Hänet tunnetaan kokonaisvaltaisesta uppoutumisestaan keikkatilanteeseen, sekä hetkittäin erittäin filosofisesta suhtautumisestaan levyjen
soittoon. Ennakkoluuloton suhtautuminen on ulottunut myös omaan työskentelyyn. Paitsi DJ:nä ja muusikkona, Bunuel tunnetaan radiotoimittajana, tapahtumatuottajana, ravintoloitsijana ja juontajana.
https://www.djbunuel.com
https://www.facebook.com/DjBunuelKohtiValoa/

JOHANNA FÖRSTI QUINTET

Suomen rytmimusiikin huippua edustava Johanna Försti saattaa kvintetilläänpop- ja iskelmämusiikista tutut suomalaiset sävelet ja sanat jazz-kansan lähestyttäväksi. Yksi Suomen monipuolisimmista ja taitavimmista laulajista valjastaa suomalaisen tunnemaiseman rytmimusiikin vietäväksi. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Baddingilta, Kari Tapiolta ja J Karjalaiselta. Mukana on myös kansainvälisiä hittejä. Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman finalistina.
www.johannaforsti.com

JOONA TOIVANEN TRIO

Jyväskylästä lähtenyt Joona Toivanen trio on yksi Suomen pisimpään toimineista jazzyhtyeistä. Jo yli kaksikymmentä vuotta yhdessä soittanut pianotrio on vuosien aikana kiertänyt maailmaa ja julkaissut useita levyjä, joista viimeisin, XX, voitti arvostetun Teosto-palkinnon viime vuonna. Trion musiikki kumpuaa pohjoismaisesta lyyrisyydestä, mutta on erityisesti XX-levyn myötä ottanut vaikutteita minimalismista jossa perinteisen jazzin kaavoja kyseenalaistetaan kekseliäästi. Trio äänittää syksyn aikana tulevan levynsä joten uunituoretta triomusiikkia ja telepaattista yhteissoittoa on luvassa!
www.facebook.com/joonatoivanenmusic

RIKU RANTALA & REPORTERS

Aikamme uutisankkuri Riku Rantala nousee lavalle kera Reporters -urkutrion. Esitys on spoken wordin ja herkästi groovaavan orgaanisen musiikin vuoropuhelua. Tuoreimmat hyvät ja huonot uutiset, tuttujen ja tuntemattomien runoilijoiden tekstit sekä tieteelliset tutkielmat saavat aivan uuden näkökulman reggaen, vapaauinnin, afrobeatin ja jenkan kyydissä.
Riku Rantala – puhe ja laulu
Petri Kautto – kitara ja laulu
Antti Kujanpää – urut
Ville Pynssi – rummut

TATU RÖNKKÖ & ANTTI KUJANPÄÄ

Rumpali Tatu Rönkkö ja pianisti Antti Kujanpää tuovat Kaamos Jazzeille uuden duonsa, joka tutkii kahden lyömäsoittimen, pianon ja rumpujen, äänellistä samankaltaisuutta Lapin luonnon inspiroimana. ”Minua kiehtoo näiden soitinten äänellinen muuntautumiskyky ja samankaltaisuus: rumpujen melodisuus ja toisaalta pianon ei-tasavireinen rytminen puoli” Rönkkö pohtii. Lapin luonnosta duo ottaa vaikutteita tunnelman lisäksi myös konkreettisesti luontoa äänittämällä ja käyttämällä näitä ”kenttä-äänityksiä” yhtenä elementtinä konsertissa. Minimalistisuus, avara tila ja rytmin luonnollinen elävyys ovat ainakin duon musiikkia kuvaavia sanoja, joka pohjautuu sekä vapaaseen improvisaatioon että sävellettyihin kudoksiin. ”Viime aikoina olen käyttänyt paljon lähiluonnosta keräämiäni puun oksia ja runkoja lyömäsoittiminani ja niitä tullaan kuulemaan myös tässä konsertissa” Rönkkö kertoo lisäksi.

DJ TYTTI

Helsingin underground-piireissä tuttu, pitkän linjan levysirpa, Dj Tytti on tunnettu nostattavasta lavapreesensistään ja jännittävistä selektioistaan. Muunmuassa Bassoradion ja Radio Helsingin äänenä tunnettu Dj Tytti on tuottanut useita suosittuja musiikin prime time- sekä erityisohjelmia. Juureva soulia, räiskyvää jazzia ja uudempaa elektronista – valovoimainen Dj Tytti tuo piristystä kaamoksen keskelle.
www.toimitytti.com


Tapahtumassa mukana


Vastuullinen tapahtumanjärjestäjä:
Star Arctic Oy ja Saariselkä Ski & Sport Resort Oy