Vuoden 2023 Kaamosjazzien artistit on nyt julkaistu!


Kaamosjazz 2023 artistit

DALLAPÉ

Kaamosjazzien 40. Juhlavuosi starttaan jazzin alkujuurilta, kun jo viime vuonna jazzkansan päät sekoittanut, legendaarinen Dallape, soittaa jälleen festivaalien avajaisillassa Santa’s Hotel Tunturin tanssiravintola Siulassa.

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on Suomen merkittävin ja Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri. Dallapé on tehnyt lukemattomasta määrästä suomalaisten lauluntekijöiden kappaleita ikivihreitä ja tuonut kansainväliset omien aikojensa huippuhitit kotimaisen yleisön kuultaviksi. Vuonna 2010 orkesterin johtoon ja laulusolistiksi astui monipuolinen muusikko Juha Hostikka, joka on palauttanut Dallapé-orkesterin sen 1930-luvun loistoon. Huolella tehdyt viihdeorkesterisovitukset ja svengaava soitto kuuluvat edelleen Dallapén tavaramerkkeihin. Dallapén laatua ylläpitää nykykokoonpanossa 11 musiikin huippuammattilaista.

Felix Zenger

Planeetamme parhaaksi beatboxaajaksi ylistetty Felix Zenger on harvinainen monilahjakkuus, jonka leuat pudottaviin esityksiin jää koukkuun.
Kaamosjazzeilla kuullaan beatbox-taituruutta sen perinteisessä muodossaan, mutta myös efektien ja looppailun kautta mitä ällistyttävimmiksi äänimaailmoiksi taiottuna.

Felix Zenger – beatboxaus

Linda Fredriksson Juniper

Linda Fredriksson (s. 1985) on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja muusikoista sekä kansainvälisesti tunnustetuksi suomalaisen jazzin kärkinimeksi. Fredriksson soittaa useissa eturivin yhtyeissä kuten Superposition, Ricky-Tick Big Band ja Mopo. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia mm. teatteriin ja elokuviin sekä esiintynyt artistien kuten Timo Lassy, Raoul Björkenheim, Ultra Bra, Pyhimys, Jimi Tenor ja European Jazz Orchestra kanssa.

Fredrikssonin saamiinsa tunnustuksiin kuuluvat mm. Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto vuoden merkittävästä taiteellisesta läpimurrosta vuonna 2013, arvostetun DownBeat -lehden Rising Star Baritone Saxophone -listaukset neljänä peräkkäisenä vuonna 2016-2019, Pori Jazzin Ted Curson -palkinto vuonna 2019 ja Freelancemuusikoiden stipendi merkittävästä työstä freelancemuusikkojen toimialalla vuonna 2019. Fredrikssonin esikoissooloalbumi Juniper palkittiin Vuoden Jazz Emma-palkinnolla sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla vuonna 2022.

Maja Mannila Trio

Kaamosjazz kurkottaa myös jazzin tulevaisuuteen; sunnuntaina 40. vuotis juhlabrunssilla pääsemme nauttimaan superlahjakkaan nuoren laulaja-, pianisti- ja säveltäjävirtuoosi Maja Mannilan ja taidokkaan trionsa sävelistä.

Majan englanninkieliset kappaleet ovat tyyliltään sekoitus r’n’b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa.

Majan poikkeuksellinen lahjakkuus on noteerattu maailmalla tunnettujen muusikkojen kuten Richard Spavenin, Anthony Strongin ja Frank McCombin toimesta, jotka ovat pyytäneet Majaa esiintymään kanssaan. Majan isoimpia esikuvia ovat mm. Salem Al Fakir, Earth, Wind & Fire, Pat Metheny, Ella Fitzgerald, Take 6 ja Beyonce.

Maja Mannila – laulu & koskettimet

Severi Sorjonen – rummut

Johannes Granroth – basso

R2ISDJ2

R2ISDJ2 (Free Down Crew, Toistuvat Yllätykset, Cross Vader, TKR, TUFF!) tulee tarjoilemaan perjantai ja lauantai iltoina tunturin huipulle sielukasta rytmimusiikkia ympäri maailmaa!

Alun perin breikkarina R2 kiinnostui musiikista ja vinyyleiden keräilystä. Sittemmin hän on kiertänyt ympäri Suomea ja Eurooppaa soittamassa jameja ja keikkoja noin kymmenen vuoden ajan.

Tule kuulemaan uusi lempikappaleesi ja tanssahtelemaan mitä mainioimpien soundien viettelemänä! 

DALINDÈO

Dalindèo on säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti, joka tunnetaan suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteistä ammentavana, mutta rajoja rikkovana live-yhtyeenä.

Yhtyeen viides albumi “Dark Money” ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja haluaa herätellä keskustelua yhteiskunnallisista epäkohdista. Musiikillisena suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio-jazz, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz. Henkisesti uusi albumi on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.

Dalindèo tunnetaan yhtenä suomalaisen 2000-luvun jazzin kärkiyhtyeenä. Yhtyeen musiikille on ominaista tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Dalindèo voitti Kallio-levyllään vuoden 2013 Jazz-Emman!

Valtteri Laurell Pöyhönen – sävellykset, kitara, syntetisaattori
Pope Puolitaival – tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää – trumpetti, koskettimet
Pekka Lehti – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Rasmus Pailos – perkussiot


Tapahtumassa mukana


Vastuullinen tapahtumanjärjestäjä:
Star Arctic Oy ja Saariselkä Ski & Sport Resort Oy