Artistit

Vuoden 2023 Kaamosjazzien artistit on nyt julkaistu!


Kaamosjazz 2023 artistit

DALLAPÉ

Kaamosjazzien 40. Juhlavuosi starttaan jazzin alkujuurilta, kun jo viime vuonna jazzkansan päät sekoittanut, legendaarinen Dallape, soittaa jälleen festivaalien avajaisillassa Santa’s Hotel Tunturin tanssiravintola Siulassa.

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on Suomen merkittävin ja Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri. Dallapé on tehnyt lukemattomasta määrästä suomalaisten lauluntekijöiden kappaleita ikivihreitä ja tuonut kansainväliset omien aikojensa huippuhitit kotimaisen yleisön kuultaviksi. Vuonna 2010 orkesterin johtoon ja laulusolistiksi astui monipuolinen muusikko Juha Hostikka, joka on palauttanut Dallapé-orkesterin sen 1930-luvun loistoon. Huolella tehdyt viihdeorkesterisovitukset ja svengaava soitto kuuluvat edelleen Dallapén tavaramerkkeihin. Dallapén laatua ylläpitää nykykokoonpanossa 11 musiikin huippuammattilaista.

Felix Zenger

Planeetamme parhaaksi beatboxaajaksi ylistetty Felix Zenger on harvinainen monilahjakkuus, jonka leuat pudottaviin esityksiin jää koukkuun.
Kaamosjazzeilla kuullaan beatbox-taituruutta sen perinteisessä muodossaan, mutta myös efektien ja looppailun kautta mitä ällistyttävimmiksi äänimaailmoiksi taiottuna.

Felix Zenger – beatboxaus

Linda Fredriksson Juniper

Linda Fredriksson (s. 1985) on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja muusikoista sekä kansainvälisesti tunnustetuksi suomalaisen jazzin kärkinimeksi. Fredriksson soittaa useissa eturivin yhtyeissä kuten Superposition, Ricky-Tick Big Band ja Mopo. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia mm. teatteriin ja elokuviin sekä esiintynyt artistien kuten Timo Lassy, Raoul Björkenheim, Ultra Bra, Pyhimys, Jimi Tenor ja European Jazz Orchestra kanssa.

Fredrikssonin saamiinsa tunnustuksiin kuuluvat mm. Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto vuoden merkittävästä taiteellisesta läpimurrosta vuonna 2013, arvostetun DownBeat -lehden Rising Star Baritone Saxophone -listaukset neljänä peräkkäisenä vuonna 2016-2019, Pori Jazzin Ted Curson -palkinto vuonna 2019 ja Freelancemuusikoiden stipendi merkittävästä työstä freelancemuusikkojen toimialalla vuonna 2019. Fredrikssonin esikoissooloalbumi Juniper palkittiin Vuoden Jazz Emma-palkinnolla sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla vuonna 2022.


Tapahtumassa mukana


Vastuullinen tapahtumanjärjestäjä:
Star Arctic Oy ja Saariselkä Ski & Sport Resort Oy

%d bloggaajaa tykkää tästä: